Kupi ulaznicu

BIT Festival

Poziv na 11. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih BIT (Blind in Theatre / Slijepi u kazalištu), Zagreb, 27. 09. do 03. 10. 2019.

BITbutik

DOBRO DOŠLI U VIRTUALNI SVIJET JEDNOG TEATRA! U galeriju iluzija kreiranih imaginacijom slijepih i slabovidnih glumaca, na stranicu osvjetljenu dobrim svjetlom duše, svjetlom čiji je smisao tako blizak umjetnosti, ali i svima koji taj plemeniti izraz ljudskoga duha vole i štuju. 

Puno je prozorčića u Novi život, ali vi, za ovaj zavir u naš www, pogledajte BITno, odnosno tri mala slova sa kojima započinje očitovanje binarnog koda, odnosno BIT postojanja i življenja.

Da! BIT je naš festival, a održava se svake dvije godine u Zagrebu, mameći svojim suptilnim „magnetima“ slijepe i slabovidne umjetnike iz cijeloga svijeta, što će se ove godine, od 27. 9. do 3. 10. po jedanaesti put okupiti, slaveći umjetnost i svoje BITisanje u njoj.

BIT (blind in theatre), je jedini festival slijepih i slabovidnih kazalištaraca, instaliran u zagrebačku jesen kao rijedak suvenir, kao zimzelen koji razbijajući predrasude i stereotipe, nadrasta uobičajeno kulturno događanje, svrstavajući Hrvatsku među rijetke zemlje koje se mogu pohvaliti teatrom slijepih i slabovidnih.

Ako vam je usput, ili ako vas leptirići nepoznata podrijekla zaleptiraju, DOĐITE, mi smo u Vidri, Draškovićeva 80, u Tiflo-kvartu, dakle na sjecištu dobre energije i još boljih zagrljaja, pod reflektorima koje ne vidimo, ali naša ljubav prema umjetnosti svijetli s njima i publici priušćuje iluzije dostojne velikih.

VAŠ LIKE JE POLJUPĆIĆ, ALI VAŠ DOLAZAK BI NAM BIO ISTINSKA RADOST!

VOJIN PERIĆ, DIREKTOR FESTIVALA

BIT
Blind in Theatre – Slijepi u kazalištu
11. međunarodni festival kazališta slijepih i slabovidnih
Zagreb, 27. rujna - 03. listopada 2019.

Organizator festivala:
Kazalište slijepih i slabovidnih «Novi život»
Šenoina 32 , 10000 Zagreb, Hrvatska
Telefon: +385 1 48 12 066, 48 12 502
E-mail: kazaliste@novizivot.hr
Internet adresa: www.novizivot.hr

Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i gradonačelnika grada Zagreba gospodina Milana Bandića.

Festival su sufinancirali: Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.