Kazalište slijepih i slabovidnih Novi život

Vojin Perić: Vidimo se na netu

Svijet je postao jedno veliko, globalno selo, a ja se pitam tko su zapravo stanovnici tog sela, tko su oni koji su pristali na zatrpavanje informacijama, odnosno privid u kojem virtual preuzima stvarnost u svoje ruke i ostavlja nas da zabuljeni u blještavila raznih ekrana i ekrančića udovoljavamo trendovima, bez sudjelovanja naše kreacije u nečemu što ćemo sami činiti, voljeti i čemu ćemo se diviti. Svi smo zaključani u pinove i šifrice, zamagljeni u lažne podatke na društvenim mrežama, ribice smo, osjetljive još samo na vibrice i zvona što nam dolaze iz magičnih kutijica koje kreiraju naš život i vode nam ljubav – umjesto nas.

Tako se nekako ova predstava izvrpoljila iz smislena besmisla, iz tobožnjega i kvazi, u malu igricu kojoj se možete prepustiti smijehom, bezbrigom i bez joysticka upravljati svojim veseljem.

Znam! Pitat će te se, kako tako nešto može prirediti jedno obično Kazalište slijepih, čiji prsti nešto pipkaju po papiru i točkaju nekakvu brajicu, čiji mobiteli i tableti pričuckaju nekakvim robotskim glasovima pobjeglim iz starih horora, ali eto, baš Oni, to jest mi, osjećamo da su nam potrebne prave uzajamnosti, da je jedini put dlan u dlan i oko u oko, pa usne na usne, pa sne u sne, da se obljubi sve u sve i postane veliki, multi zagrljaj, uz tek onda, usput izgovoreno – Vidimo se na netu.

Vojin Perić

tekst i režija / Vojin Perić

scenografija/ Marta Crnobrnja

kostimografija / Vesna Kutnjak

skladatelj songa „Mlada Zagrepčanka“ / Milenko Zeko

izbor glazbe / Milenko Zeko i Vojin Perić

dizajn svjetla / Nenad Lalović

igraju:
Suzana Bliznac
Ružica Domić – Lalović
Andrea Čavara
Igor Kučević
Zeko Milenko
Vojin Perić

tehnička podrška:
Nenad Lalović
Branko Ostojić
Andrej Drenski
Nina Biondić


Upozorenje: Trenutno pregledavate pojednostavljenu verziju stranica. Pregledavanje pune verzije stranica moguće je nakon preuzimanja i instalacije Adobeovog Flash Playera.

Dramski studio slijepih i slabovidnih Novi život, Šenoina 32, 10000 Zagreb (Google maps)
Tel: +385 1 4812 066, fax: +385 1 4840 091, teatar-slijepih@zg.t-com.hr, ravnatelj: Vojin Perić
Facebook | Twitter